Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ ο διαγωνισμός για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή προέβλεπε αρχικά 119 περισσότερα σημεία εκπομπής προκειμένου όλοι οι πολίτες της χώρας να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση (λέμε τώρα). Την τελευταία στιγμή όμως μια τροποποίηση του διαγωνισμού έδωσε τη δυνατότητα στους μετόχους της DIGEA, τους γνωστούς μας καναλάρχες να ξοδέψουν αρκετά λιγότερα.

Πόσο όμως επηρέασε αυτή η τροποποίηση το χάρτη των συχνοτήτων; Προσπαθήσαμε να το δούμε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της DIGEA αλλά διαπιστώσαμε ότι στη σελίδα δεν έχεις τη δυνατότητα παρά να δεις την κάλυψη ανά κέντρο εκπομπής. Αυτό μας φάνηκε κάπως περίεργο και αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα δικό μας χάρτη που θα ενσωματώνει την κάλυψη όλων των σημείων αθροιστικά.

Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον χάρτη όπως τον βρήκαμε στην ιστοσελίδα του επίσημου παρόχου. Σημειώστε δε ότι σύμφωναμε όλα τα στοιχεία που στέλνουν οι δήμοι η κατάσταση στην πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη από αυτή που απεικονίζεται στα χαρτιά.

Ή για να είναι ακόμα ποιο σαφές η Ελλάδα σύμφωνα με την DIGEA… θυμίζει λίγο και κίτρινο τυρί δεν νομίζετε;