Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας των δύο χωρών και οι εργασίες της θα αρχίσουν τις αμέσως επόμενες μέρες.
 
Επίσης, ο Π. Καμμένος και ο Αλ Σίσι συζήτησαν για τον αμυντικό σχεδιασμό των δύο χωρών μόλις καθοριστεί η ΑΟΖ Ελλάδος και Αιγύπτου.
 
 

Στεφάνι στο Ελ Αλαμέιν
 

Ο Π. Καμμένος θα επισκεφθεί την Τρίτη, το Ελ Αλαμέιν για να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ελλήνων πεσόντων τον Οκτώβριο του 1942.
 
Η Ελλάδα συμμετείχε στην ιστορική μάχη, με την 1η Ταξιαρχία -τρία τάγματα πεζικού, ένα σύνταγμα πεδινού πυροβολικού και ένα σύνταγμα αντιαρματικών πυροβόλων- υπό τον συνταγματάρχη Π. Κατσώτα και ήταν ενταγμένη στην 50ή αγγλική μεραρχία. Κατά την επιχείρηση αντιπερισπασμού του 13ου Σώματος Στρατού στο νότιο τομέα -το βράδυ της 23ης προς 24ης Οκτωβρίου- η ελληνική ταξιαρχία έπαιξε σπουδαίο ρόλο.
 

Ο διώκτης του Μόρσι


Σημειώνεται ότι ο Αλ Σίσι ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδίωξη του πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου 2013. Ενώ η ανακοίνωση της συμφωνίας συμπίπτει με την ανακοίνωση της απόφασης για 20ετή κάθειρξη του τέως προέδρου Μόρσι, αλλά και με την επέτειο από την επιβολή της χούντας στην Ελλάδα.

Το πραξικόπημα ακολούθησε τις μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρίες κατά του Μόρσι και της ισλαμικής κυβέρνησής του. Ο αλ-Σίσι προήχθη στον βαθμό του πρώτου αναπληρωτή πρωθυπουργού, ενώ παρέμεινε υπουργός Άμυνας, μετά το πραξικόπημα, ως το 2014.