Αναλυτικά, η προώθηση του αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, ο καθορισμός του χρονοδιαγράμματος, καθώς και «οδικού χάρτη» που θα περιγράφει τις αρμοδιότητες κάθε πλευράς απασχόλησε τη συνάντηση, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις.
 
Παράλληλα, φέρεται να συμφωνήθηκε σύσταση ομάδας εργασίας για την προώθηση του αγωγού, ενώ δεν αποκλείστηκε η υπογραφή συμφωνίας.
 
Αρχικά η συζήτηση έγινε παρουσία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη. Αργότερα συμμετείχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 

Ουδέν σχόλιο από την Κομισιόν

 
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα ενέργειας, Άννα Κάισα Ιτκόνεν, κληθείσα να σχολιάσει την επίσκεψη του επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ στην Αθήνα σημείωσε ότι η Επιτροπή είναι ενήμερη, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν μπορεί να τοποθετηθεί.
 
Όπως εξήγησε η εκπρόσωπος, η Επιτροπή είναι έτοιμη να αξιολογήσει την όποια συμφωνία ενδέχεται να προκύψει μεταξύ Ελλάδας και Gazprom, αλλά σε αυτό το στάδιο δεν διαθέτει καμία πληροφορία, αφού δεν υπάρχει συμφωνία.
 

Παράκαμψη Ουκρανίας

 
Ο νέος αγωγός, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό, αποτελεί συνέχεια του λεγόμενου Turkish Stream που ξεκινά από τα ρωσικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας και καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποσκοπεί στην τροφοδοσία της ευρωπαϊκής αγοράς με παράκαμψη της Ουκρανίας.
 
Σημειώνεται ότι ο Π. Λαφαζάνης μεταβαίνει την Τετάρτη στη Σόφια προκειμένου να συμμετάσχει σε τριμερή υπουργική συνάντηση Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας για την προώθηση του λεγόμενου κάθετου αγωγού που αποσκοπεί στην ανάδειξη νέων πηγών εφοδιασμού των χωρών της περιοχής με φυσικό αέριο.