Για «θράσος» κατηγορεί την εταιρία ENERGA των Φλώρου-Μηλιώνη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του απαιτώντας 255 χιλ. ευρώ!
 
Η συγκεκριμένη εταιρία δικάζεται αυτή την περίοδο με την κατηγορία της υπεξαίρεσης από το δημόσιο 257 εκατομμυρίων ευρώ, αφού δεν απέδιδε εισπράξεις από το περίφημο «χαράτσι» της ΔΕΗ. Μάλιστα έχει ουσιαστικά παραδεχθεί το αδίκημά της, εφόσον έχει αποδεχθεί να επιστρέψει στο δημόσιο ποσό περίπου 230.000.000 ευρώ τα οποία έχουν εντοπιστεί και κατασχεθεί από τις αρμόδιες αρχές. Με την κίνησή της αυτή η κοινοπραξία προσπαθεί να εκμεταλλευθεί νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά σύμφωνα με την οποία είναι δυνατόν να επιτύχει σημαντική μείωση της ποινής για τους αρμόδιους κατά το νόμο εκπροσώπους της. Προφανώς στην ίδια τακτική περιλαμβάνεται και η μήνυσή της στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγορεί για δηλώσεις στου με τις οποίες συστήνει στην κυβέρνηση το …αυτονόητο: Να μην επιτρέψει την επιδότηση της συγκεκριμένης εταιρίας από τα κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
 
Ολόκληρη η ανακοίνωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου έχει ως εξής:
 
«Οι κατηγορούμενοι της εταιρείας ENERGA των οποίων η δίκη έχει αρχίσει και οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο -μαζί με τους κατηγορούμενους της Hellas Power- καταχράστηκαν περίπου 257 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν πέραν των άλλων πολύ μεγάλη θρασύτητα. Κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου και η οποία εκδικάζεται στις 30 Απριλίου και μου ζητούν 255.000 ευρώ!!!, επειδή με τη δήλωση που έκανα στις 18/01/2015 ζήτησα το αυτονόητο, να τηρηθεί η νομιμότητα. Δηλαδή τόνιζα ότι «Η τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να μην δώσει στους κατηγορούμενους της Energa για κατάχρηση και δημοσίου χρήματος την επιδότηση από το ΕΣΠΑ που ζητούσαν».

Αλλά η απαίτηση μου να τηρηθεί η νομιμότητα ενόχλησε τους κατηγορούμενους βασικούς μετόχους της ENERGA και γι αυτό κατέθεσαν αγωγή εναντίον μου. Η πράξη τους αυτή ξεπερνά την λογική και φθάνει στα όρια του παράλογου θράσους, ανάλογο του θράσους που είχαν όταν καταχράστηκαν, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, 257 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ρεκόρ ακόμα και σε διεθνή δεδομένα.
Τονίζω ότι με τους θρασύτατους μηνυτές μου αφού το ζήτησαν θα τα πούμε και στα αστικά δικαστήρια. Επίσης δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω πιο έντονα να αγωνίζομαι, θα δώσω όσες μάχες χρειαστούν ακόμη ώστε να επιστραφούν στον Ελληνικό Λαό και στο Ελληνικό Δημόσιο, τα χρήματα που του ανήκουν μέχρι το τελευταίο ευρώ. Τέτοιες ενέργειες ουδέποτε με τρόμαζαν, η παρανομία θα με βρίσκει πάντα αντίπαλο»