Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για μία ώρα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Όπως μετέδωσε το Reuters, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε «σε θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα». Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί στη συνέχεια με τον Φρανσουά Ολάντ.

Κύκλοι του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι Τσίπρας και Μέρκελ κατέγραψαν στη συζήτησή τους τα βήματα προόδου που έχουν σημειωθεί από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο, ενώ, ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών για εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου.
 
Όπως επισημαίνουν, στο Euroworking Group υπάρχει μεγάλη πρόοδος και στο Eurogroup της Παρασκευής αναμένουν ότι θα καταγραφεί, ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Προσθέτουν δε ότι πρέπει το Σαββατοκύριακο και τις επόμενες μέρες να συνεδριάζει συνεχώς το Brussels Group, ώστε μέχρι την Τετάρτη να υπάρξει συμφωνία και να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την Πέμπτη.
 

Διανύσαμε το 70%


Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισημάνει στην Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ελλάδα έχει ήδη κάνει το 70% από όσα ζητήθηκαν και ότι περιμένει να πράξουν το ίδιο οι εταίροι.

Από το Μαξίμου, ωστόσο, διέρρεαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι η ελληνική κυβέρνηση όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα έτσι και δεν θέτει.

 

Μέρκελ: Τα πάντα για να μη χρεοκοπήσει η Ελλάδα


Η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συζήτηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό και είπε ότι συμφώνησαν να παραμείνει εμπιστευτικό το περιεχόμενο της συζήτησής τους.

Οταν ρωτήθηκε πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος να ξεμείνει η Ελλάδα από χρήματα πριν επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ευρωζώνη, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η καγκελάριος απάντησε: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποφευχθεί αυτό».
 

Βαρουφάκης: Δεν έιναι μπλόφα το Grexit


«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών σε δηλώσεις του στο περιοδικό  Philosophie Magazine.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συζήτηση με τον Νορβηγό φιλόσοφο Γιον Ελτσερ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου και δημοσιεύτεται τώρα στο περιοδικό, τονίζει ότι ο κίνδυνος να εγκαταλείψει η Ελλάδα το ευρώ εάν αναγκαστεί να αποδεχτεί περισσότερη λιτότητα δεν είναι μπλόφα.

«Δεν μπορούμε να μπλοφάρουμε πια. Οταν λέω ότι θα καταλήξουμε να φύγουμε από το ευρώ αν θα πρέπει να αποδεχτούμε περισσότερη λιτότητα που δεν είναι βιώσιμη, αυτό δεν είναι μπλόφα δεν είναι η εποχή να μπλοφάρει κανείς αναφορικά με τις συνομιλίες για το ελληνικό χρέος», σημείωσε.