Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας τόνισε ότι δεν εκτιμά ότι θα σημειωθεί την Παρασκευή αποφασιστική πρόοδος για το ζήτημα της Ελλάδας, αλλά επεσήμανε ότι πρώτα θέλει να δει την αναφορά των θεσμών.
 
Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, από τη Ρίγα της Λετονίας, προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup.
 

Αποτίμηση διαπραγματεύσεων
 

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι θα γίνει αποτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα και αναμένει από τους εκπροσώπους των θεσμών να ακούσει τί έχουν να πουν. «Ελπίζω να έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος», ανέφερε και πρόσθεσε: «Τον τελευταίο καιρό μαθαίνω θετικά νέα, αλλά θέλω σήμερα να ακούσω περισσότερα».
 
Συνεχίζοντας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν πριν το Eurogroup λάβει αποφάσεις. Πρόσθεσε ότι έχει συνομιλήσει με εκπροσώπους των θεσμών στην Αθήνα, καθώς και με την ελληνική πλευρά και διαπιστώνει ότι υπάρχει μεγάλη αποφασιστικότητα για επίτευξη συμφωνίας.
 

Δεν έχει λήξει η προθεσμία
 

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι πλησιάζουμε στην προθεσμία που όρισε το Εurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, για τα τέλη Απριλίου, ο Γ. Ντάισελμπλουμ εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας: «Η προθεσμία για το τέλος του Απριλίου δεν έχει ακόμα λήξει».

Πάντως, πρόσθεσε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, είναι πιο σημαντική η τήρηση της προθεσμίας για την ελληνική πλευρά, παρά για το Eurogroup, υπό την έννοια ότι η επίτευξη συμφωνίας επείγει περισσότερο για την ελληνική πλευρά.

«Να αποφευχθεί ατύχημα»

 
Εντωμεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών λίγο πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup, τόνισε την ανάγκη να αποφευχθεί ατύχημα.
 
«Όλοι όσοι συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό ζήτημα πρέπει να κάνουν οτιδήποτε περνά από το χέρι τους για να αποτρέψουν ατύχημα, προειδοποίησε ο Βαλερί Σαπέν σύμφωνα με τον Guardian.

Μιλώντας στο Reuters είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε ημέρα που περνάει και δεν υπάρχει συμφωνία κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα. Πρέπει να αποφευχθεί ατύχημα».

Δεν έκανε δηλώσεις προσερχόμενος στη συνεδρίαση ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.