Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΠΑΣΕΒΕ, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καθώς και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Μιλώντας νωρίτερα στην συγκέντρωση στην Ομόνοια, η Όλγα Σιάντου, στέλεχος του ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας και μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ, ανέφερε:
«Απαιτούμε εδώ και τώρα: Να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κάτω τα χέρια από τα διαθέσιμα- αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών. Είναι λεφτά του λαού μας, είναι χρήματα για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για τα αφεντικά, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα. Ούτε ένα ευρώ για τα χρέη της πλουτοκρατίας, αρκετά ματώσαμε για τα κέρδη της»

Από τη μεριά του, ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε πως η κυβέρνηση «τα γύρισε» και χρησιμοποιεί τις μεθόδους που χαρακτήριζε χουντικές.

«Η σημερινή ” αντιμνημονιακή” συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τόλμησε να κάνει ό,τι δεν έχει κάνει καμιά άλλη μέχρι τώρα. Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου υποχρεώνει τους φορείς γενικής κυβέρνησης να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ. Τι να πρωτοκαταδικάσει κάποιος για την πράξη αύτη. Χρησιμοποιούν ένα “χουντικό εργαλείο” όπως έλεγαν οι ίδιοι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να ικανοποιήσουν τους δανειστές και να εξυπηρετήσουν το κρατικό χρέος. Άρα δέχονται ότι υπάρχει χρέος και συνεχίζουν να το μετακυλούν στον εργαζόμενο λαό.

Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι λεφτά του λαού, βγαλμένα με κόπο και ιδρώτα. Δεν είναι κεφαλαιακά αποθέματα που τα ρίχνουμε σε διευρυμένη αναπαραγωγή για να μας γυρίσουν προσαυξημένα. Είναι χρήματα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών που με τις περικοπές της τάξης του 65% από το 2011 ούτε για αυτό δε φτάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Πετρούπολης.