της Νεφέλης Τσιάπου

Λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δίκη του αιώνα (όπως είπαν πολλοί), το Πρώτο Θέμα δεν μπόρεσε να μην «φέρει» το δικό του αποκλειστικό. Το αποκλειστικό αυτό όπως διαβάζαμε όλη αυτή την εβδομάδα ήταν η ονοματολογία των μαρτύρων κατηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής.
 

Η πράξη αυτή έφερε την ΕΣΗΕΑ να καταδικάζει απερίφραστα τη δημοσιοποίηση αυτών των ονομάτων. Γράφτηκε συγκεκριμένα η φράση: «Η δημοσιοποίηση των μαρτύρων κατηγορίας της δίκης της Χρυσής Αυγής δεν συνιστά “δημοσιογραφική επιτυχία”».
 
Από την άλλη πλευρά δεν δίστασαν ένα μέρος δημοσιογράφων , των «μεγάλων»  μέσων ( μέσα σε αυτά και η σοβαρή Espresso)  να υπερασπιστούν το Πρώτο Θέμα. Μέσα από την ανακοίνωσή τους εξέφρασαν την άποψη τους ότι «…ακροαματική διαδικασία μιας δίκης είναι, κατά το Σύνταγμα, δημόσια και οι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα γεγονότα αυτούσια στην κοινή γνώμη».
 
Τις επόμενες μέρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα αφισάκι με σκοπό να γίνει σαμποτάζ στο Πρώτο Θέμα. 
 
… Ο Θέμος Αναστασιάδης όμως και η εφημερίδα του, δεν πτοηθήκαν και στην Κυριακάτικη έκδοσή της, εκείνη με τα τέσσερα ευρώ, που δίνει τα κουπόνια για το σούπερ μάρκετ, για ρούχα αλλά και δωρεάν δισκογραφίες αγαπημένων καλλιτεχνών, όπως ο Νότης Σφακιανάκης, βάζει στο πρωτοσέλιδό της την φράση: «Όταν ο Φλαμπουράρης συνάντησε τη Λάτση», διαβάστε το στις τάδε σελίδες. Ο Υπουργός Επικρατείας λοιπόν έρχεται σε επαφή με την μεγαλοεπιχειρηματία Λάτση. Όμως δεν είναι ακριβώς όπως το σκεφτόμαστε στην πραγματικότητα. Δεν είναι μία συνάντηση πολιτικού ενδιαφέροντος. 
 
Μετά τα ονόματα της Χρυσής Αυγής έρχεται εκτενές ρεπορτάζ για το γάμο του Σταύρου Ξαρχάκου με τη γλυκιά του Ηρώ Σαία (που μπράβο στα παιδιά που παντρευτήκαν με τόσα χρόνια διαφορά ηλικίας). Η συνάντηση των δύο παραπάνω έγινε στο γάμο του Ξαρχάκου. Μία βαρύνουσας ουσίας συνάντηση που επιβαλλόταν να βρίσκεται στο πρωτοσέλιδο μίας εφημερίδας.
 
Άραγε ο κίτρινος τύπος έχει όρια στο πού μπορεί να φτάσει;