«Αν τα οικονομικά μεγέθη είναι αυτά που γράφονται, η απόφαση του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των συντάξεων από το 2012 δεν μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα» 

«Αυτή η συζήτηση έχει εξαντλήσει τα όρια της. Δεν είναι πλέον θέμα τεχνικών κλιμακίων. Από εδω και πέρα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις» 

«Πρέπει να πάμε στην διαπραγμάτευση για την τελική συμφωνία βάζοντας και επισήμως στο τραπέζι το θέμα του χρέους, αλλά θα πρέπει να γίνουν τώρα κάποια βήματα για να αντιμετωπιστεί το θέμα της ρευστότητας».

Ο υπουργός Εργασίας μίλησε για προσπάθεια ταπείνωσης της ελληνικής κυβέρνησης ώστε να φανεί στον κόσμο ότι δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, αλλά όπως είπε, «δεν θα το πετύχουν».
 
Υπογράμμισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στις συλλογικές συμβάσεις ούτε στην κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις. Πρόσθεσε ότι δεν θα κοπούν οι υψηλές επικουρικές γιατί το κέρδος θα είναι πολύ μικρό.
 
Ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί, προσθέτοντας μάλιστα ότι τα μισά από αυτά «πρέπει να πεταχτούν στην θάλασσα.»

Όσον αφορά το Γιάνη Βαρουφάκη σχολίασε ότι «είναι πρωτόγνωρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, η στοχοποίησή του, η προσπάθεια αποδόμησής του, ένας ολόκληρος μιντιακός και επικοινωνιακός πανευρωπαϊκός και όχι μόνο μηχανισμός να προσπαθεί κυριολεκτικά να τον ισοπεδώσει, όχι απλά επειδή δεν αρέσει το στιλ και το προφίλ του, σε αυτή την προσπάθεια θέλει να χτυπήσει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό».