Ειδικότερα, την Πέμπτη ο Δήμος Κορυδαλλού, κάτοικοι, φορείς της περιοχής και εργαζόμενοι του Δήμου, εκφράζοντας την αντίθεση τους στη διεξαγωγή της δίκης στην πόλη τους θα συγκεντρωθούν στις 8.00 το πρωί στο Δημαρχείο, απ΄ όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τις Φυλακές.
 
Η κινητοποίηση παίρνει νέα διάσταση μετά την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας να μεταφέρει τα εξεταστικά κέντρα των Πανελληνίων Εξετάσεων σε γειτονικούς δήμους, γεγονός που έχει προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση Δήμου, εκπαιδευτικών και γονέων.
 
Οι μαθητές δεν θα παρευρεθούν στα σχολεία της περιοχής αφού δεν υπάρχει κάποιας ασφαλείς χώρος να μπορέσουν να κάνουν μάθημα. Δεν μπορούμε να συνηγορήσουμε στην αντιμετώπιση τους ως υποψηφίων β΄ κατηγορίας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.
 
Σχολιάζοντας ο Σταύρος Κασιμάτης τις αιματηρές συμπλοκές στην Γ΄ πτέρυγα των φυλακών το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε ότι «αποτελούν ένα ακόμα θλιβερό αλλά ενδεικτικό επεισόδιο των κινδύνων και της ανησυχίας που προκαλεί η παρουσία των Φυλακών δίπλα σε σπίτια, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αθλητικά κέντρα. Για άλλη μια φορά η πόλη μας βρέθηκε γεμάτη από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, με κλεισμένους δρόμους, κομμένη στα δυο, δημιουργώντας προβλήματα και ατμόσφαιρα έντασης και ανασφάλειας. Η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».
 
«Το θέμα της πλήρους και οριστικής απομάκρυνσης των Φυλακών από τον Κορυδαλλό είναι πρώτης προτεραιότητας και ως τέτοιο, πρέπει να αντιμετωπισθεί με ευαισθησία και την ανάλογη προσοχή από τη νέα Κυβέρνηση» αναφέρει ο δήμαρχος.