Παρά την πρόοδο αλλού, υπογραμμίζει το πρακτορείο, παραμένουν οι διαφωνίες, την ώρα που στην Ελλάδα τελειώνουν τα χρήματα και αναζητά χρηματοδότηση εντός Μαΐου.
 
Επίσης, το Reuters επικαλούμενο τις κυβερνητικές πηγές και τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, τονίζει ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης απολαμβάνει τη στήριξη του Αλέξη Τσίπρα και θα παραστεί κανονικά στο επόμενο Eurogroup.
 

«Όχι» στο καθεστώς ασφυξίας


Εντωμεταξύ, το μήνυμα ότι η Ελλάδα σκοπεύει να αποπληρώσει όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της εγκαίρως, αλλά αναμένει από τους δανειστές της στην ΕΕ και το ΔΝΤ να δώσουν ρευστότητα στη χώρα το συντομότερο δυνατόν, έστειλε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η ρευστότητα είναι πιεστικό ζήτημα. Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα περιμένει ώς τα τέλη Μαΐου. Αναμένει να δοθεί ρευστότητα στην ελληνική οικονομία το συντομότερο δυνατόν» σημείωσε, εκφράζοντας την προσδοκία για καλά νέα από την ΕΚΤ ακόμη και την Τετάρτη ή πάντως μέσα στο επόμενο διάστημα».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει αποτελεσματική προώθηση των μεταρρυθμίσεων, «αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας».

Το χρέος και ο Βαρουφάκης

Σημείωσε ότι υπάρχει πάντα το ζήτημα του χρέους που η κυβέρνηση θα αποφασίσει πώς και πότε θα το θέσει και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διάφοροι μέθοδοι για να γίνει βιώσιμο.

Σχετικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη, σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στο επόμενο Eurogroup και ότι τυγχάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.