Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η σορός του μικρού κοριτσιού δεν έχει βρεθεί, αλλά η υπόθεση θεωρείται «δεμένη» σε βάρος του πατέρα του παιδιού, για τον οποίο πιστεύεται ότι έστησε την εξαφάνισή της. Η αστυνομία θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις την Τρίτη.
 
Η εξαφάνιση του παιδιού είχε δηλωθεί στις 24 Απριλίου και έκτοτε οι γονείς του, που ανακρίνονταν από την αστυνομία, έπεφταν σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.
 
Η μητέρα αρχικώς είχε δηλώσει ότι άφησε το παιδί σε συμπατριώτισσά της επειδή ήθελε να ταξιδέψει για λίγες μέρες στη Βουλγαρία και ότι η γυναίκα, το επίθετο της οποίας δεν γνώριζε, έχασε το παιδί.
 
Στη συνέχεια, η μητέρα παραδέχτηκε ότι η φίλη δεν υπάρχει. «Είπα για τη φίλη μου για να καλύψω τον πατέρα της μικρής που την έχασε», φέρεται να είπε.

Σύμφωνα με Το Βήμα, ο φίλος του ζευγαριού ανέφερε στην αστυνομία: «Ο πατέρας της τετράχρονης μου διηγήθηκε ότι όταν συνήλθε από τη χρήση ναρκωτικών, βρήκε την κόρη του νεκρή. Μόλις είδε άψυχο το κορμί της στο πάτωμα, άρχισε να την τεμαχίζει σε πολλά κομμάτια και ύστερα μου διηγήθηκε ότι έβρασε τα κομμάτια του παιδιού του. Στη συνέχεια, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, πέταξε τα κομμάτια της σε κάδους απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του. Μου είχε πει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα χτυπούσε αρκετές φορές το παιδί. Στη συνέχεια ενημέρωσε και τη γυναίκα του και συμφώνησαν να καταγγείλουν την… εξαφάνισή της».
 

 

Θολές εξηγήσεις
 

Θολές ήταν οι εξηγήσεις που έδωσε και ο πατέρας του παιδιού, ο οποίος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και προσήλθε για κατάθεση.

 

 
Σύμφωνα με τη δική του μαρτυρία, η μητέρα της Άννυ του έδωσε το παιδί, προκειμένου να μεταβεί στη Γερμανία. «Ξύπνησα το πρωί και το παιδί είχε εξαφανιστεί» φέρεται να είχε δηλώσει στους αστυνομικούς.
 
Εξ αρχής η αστυνομία εκτιμούσε ότι οι δύο γονείς γνώριζαν τι έχει συμβεί στο παιδί.