Αν και η κυβέρνηση είχε θέσει στο «περιθώριο» τη δράση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Οικονομίας, δήλωσε ότι η εταιρία θα διαδραματίσει ρόλο στο λιμάνι, αν και αυτό θα τελεί «υπό τη σκέπη του Δημοσίου».

Απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Κούζηλου ο κ. Σταθάκης είπε ότι «επιμένουμε η συνολική διαχείριση του λιμανιού να διενεργείται υπό την σκέπη του δημοσίου», λέγοντας ότι «η κυβέρνηση διαχειρίζεται μία κατάσταση που δεν δημιούργησε» και ότι η συζήτηση με την κινεζική εταιρεία γίνεται ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στο πλαίσιο της «πολύπλευρης οικονομικής πολιτικής» που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διαμορφωθεί ένα «σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης των λιμανιών» και ότι «θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε και να αλλάξουμε τους όρους της σύμβασης με την Cosco προς όφελος δημοσίου». Όπως διευκρίνισε ο Γ. Σταθάκης «το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις»με την κινεζική εταιρεία για να αλλάξουν οι όροι της σύμβασης.