Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times τα χρήματα αυτά είναι που περιμένει η Ελλάδα προκειμένου να μην στερέψουν τα ταμεία της. Ο δημοσιογράφος Peter Spiegel πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι χωρίς την βοήθεια αυτή η Ελλάδα θα μείνει εντελώς από χρήματα εντός του μήνα.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται τώρα ότι απευθύνεται στους ευρωπαίους πιστωτές οι οποίοι αρνούνται σθεναρά να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Στο δημοσίευμα των FT αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει λάβει το ΔΝΤ από την ελληνική κυβέρνηση αρχικά έδειχναν ότι τα οικονομικά της χώρας βρίσκονταν σε σωστό δρόμο για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% επί του ΑΕΠ για το 2015 αλλά τώρα το πλεόνασμα φαίνεται ότι μετατρέπεται σε σημαντικό έλλειμμα.

Σύμφωνα με τον Paul Thomsen αυτό σημαίνει ότι είτε η Ελλάδα πρέπει να πάρει άμεσα και δραστικά επώδυνα μέτρα λιτότητας, είτε η ευρωζώνη να συμφωνήσουν σε μια διαγραφή δημόσιου χρέους προκειμένου η Ελλάδα να ξαναβρεθεί σε ένα βιώσιμο οικονομικό μονοπάτι. Ο Spiegel υποστηρίζει ότι ο Thomsen επέμεινε στην ανάγκη κουρέματος του χρέους κατά την διάρκεια της τρίωρης σημερινής συνεδρίασης του Brussels Group.

Μάλιστα το δημοσίευμα των FT αναφέρει ότι το κούρεμα που θα πρέπει να κάνει η Ευρωζώνη πρέπει να είναι γενναίο και να έχει ως αποτέλεσμα το δημόσιο χρέος της Ελλάδας να είναι στο 110% επί του ΑΕΠ της το 2022. Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ξεπερνάει το 176%.

Τέλος σύμφωνα με τους FT παρόλο που δεν υπάρχει σχεδόν καμία ελπίδα το επερχόμενο Eurogroup να έχει φέρει κάποιο συμβιβασμό πολλοί είναι αυτοί που πιέζουν προκειμένου να βγει ένα κοινό ανακοινωθέν που θα έδινε τη δυνατότητα στην ΕΚΤ να επιτρέψει στην Ελλάδα να προχωρήσει στην έκδοση βραχυπρόθεσμων ομολόγων προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες χρηματοπιστωτικές της ανάγκες.