Για το σκοπό αυτό μεταβαίνουν αύριο στη Φραγκφούρτη, στην έδρα της ΕΚΤ, για συνάντηση με τον Μάριο Ντράγκι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο συντονιστής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Ευ. Τσακαλώτος.
 
Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης θα συναντηθούν αύριο το απόγευμα στις 17:30, με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Λεπέν στις 9 το πρωί και στη συνέχεια στις 14.30 θα μεταφερθεί στις Βρυξέλες όπου θα συναντήσει τον επίτροπο  οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσχοβισί.
 
Όπως είπε στην πρώτη τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών νωρίς το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης «αν θέλουμε να υπάρξει προώθηση των μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να γίνει υπό το καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Δουλειά της κυβέρνησης είναι να μην φτάσει σε διλήμματα του τύπου ''πληρωμή μισθών ή δόσεων''» σημειώνοντας πως «Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει παροχή ρευστότητας στην ελληνική οικονομία».
 
Τέλος, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, δήλωσε νωρίτερα «άγνοια» για το αν η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα δεν διαπραγματεύεται για το τέλος του τρέχοντος προγράμματος, αλλά για ένα νέο συνολικό πακέτο βοήθειας.