Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα δήλωσε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ότι οι εργασίες του Brussels Group θα συνεχιστούν με εντατικές συζητήσεις σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, με στόχο να προχωρήσουν τα ζητήματα που είναι ανοιχτά και να υπάρξει γρήγορη πρόοδος.
 
Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τη Δευτέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup αποτελούσε εξαρχής στόχο της Επιτροπής, ενώ ήταν αποτέλεσμα της σημαντικής προόδου που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ελληνικών αρχών και των εκπροσώπων των θεσμών το Σαββατοκύριακο.
 

Συνέχιση διαπραγματεύσεων
 

Στο εξής, στόχος της Κομισιόν είναι να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό οι διαπραγματεύσεις, ενώ όπως αναφέρουν, θα μπορούσε να υπάρχει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ακόμα και σε δέκα μέρες, αν και υπάρχουν ακόμα κάποια θέματα στα οποία υπάρχουν αποκλίσεις, μεταξύ των οποίων και ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Τέλος, παραπέμποντας στις δηλώσεις της Δευτέρας του Γερούν Ντάισελμπλουμ, σημείωσαν πως έκτακτο Eurogroup είναι έτοιμο να συγκληθεί, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τους θεσμούς.
 

Μαραθώνιος συνεδριάσεων


Το απόγευμα της Τρίτης, στις 16:00 μ.μ. συνεδριάζει το Πολιτικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος υπό τον Αλέξη Τσίπρα.
Στη συνεδρίαση, αναμένεται να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις, μετά και από το Eurogroup της Δευτέρας.
 
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μετά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, όπου γίνεται αποτίμηση της κατάστασης και προσδιορίζονται τα επόμενα βήματα.