Στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα αιτήματα των εταίρων για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ ανώτερο του 18% ζητώντας παράλληλα όποια απόφαση και αν παρθεί να μην ισχύσει για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Οι συζητήσεις όμως είναι πολλές και εντός του κυβερνητικού σχηματισμού αφού τις τελευταίες μέρες έχει αρχίσει να σχηματίζεται μια συμμαχία βουλευτών που δεν θέλουν να ψηφίσουν ένα νέο μνημόνιο, σε περίπτωση που οι εταίροι παραμείνουν στη θέση τους και περάσουν τις ελληνικές κόκκινες γραμμές. Ο Αλέξης Τσίπρας είδε το ΣΚ τον Δημήτρη Παπαδημούλη ενώ στον τύπο υπήρξαν πληροφορίες και για συναντήσεις μεταξύ των Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Παππά Τσακαλώτου και άλλων σε διάφορους συνδυασμούς.

Το έγγραφο του ΔΝΤ που αποκάλυψε ο Κώστας Εφήμερος στο ThePressProject μαζί με τον Paul Mason στο Channel 4 προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον αλλά και την αντίδραση της Κριστίν Λαγκάρντ η οποία δήλωσε ότι το ντοκουμέντο δεν ανήκει εντελώς στο ΔΝΤ αλλά στην Ιταλική γνωμοδοτική ομάδα του, κάτι που αφενός δεν αλλάζει καθόλου την ουσία του, την οποία η πρόεδρος του ΔΝΤ δεν διαψεύδει και αφετέρου είναι αστείο επιχείρημα αφού στα χέρια του TPP έφτασε από πηγή που γνώριζε και την διαδρομή του από την Αμερική.

Το σημαντικό στοιχείο που προσφέρει αυτή η διαρροή είναι η εμφανής διαφωνία που υπάρχει εντός των εταίρων μας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τη μία να αμφισβητεί ευθέως τα νούμερα που παρουσιάζουν ή δέχονται οι ευρωπαίοι και από την άλλη να αμφισβητεί και τις εφαρμοζόμενες πολιτικές αφού όπως σημειώνει τα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη.

Σήμερα είναι η μέρα που θα μάθουμε πολλά. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει με την πληροφόρηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες το μεσημέρι στις 12 ενώ το βράδυ αναμένεται ιδιαίτερα πλούσιο με την συνέντευξη του Κώστα Λαπαβίτσα στο TPP στις 9 το βράδυ και του Γιάνη Βαρουφάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου στις 11:30 το βράδυ.

Το γνωμικό λέει ότι με την ενημέρωση θα γίνουμε πιο πλούσιοι το βράδυ της δευτέρας, αλλά με το Brussels Group να συνεχίζει να συνεδριάζει καλύτερα μην παίξετε στο στοίχημα.