Ο Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνέντευξή του στον enikos και τον Νίκο Χατζηνικολάου, μιλάει στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit και σχολιάζει τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο αν ο συντηρητικός Γερμανός πολιτικός κάνει τέτοια λάθη, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ναι, κάνει».
 
«Ο Σόιμπλε αντικαθιστά τα πραγματικά επιχειρήματα με την πολιτική εξουσία», δηλώνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αντιμετωπίζει το ελληνικό ζήτημα. 
 
«Είναι απογοητευτικό ότι δεν είμαστε σε θέση να συνομιλούμε σε ένα πλαίσιο όπου τα επιχειρήματα θα μετράνε περισσότερο από τη σχετική δύναμη», φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ στην εφημερίδα.

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης, ο Γίανης Βαρουφάκης Κάνει λόγο για παραποίηση απαντήσεων. Παραθέτει το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του στην Zeit, στα Αγγλικά, στο προσωπικό του Blog.

Με τρεις απαντήσεις στην Γερμανική εφημερίδα Die Zeit απαντά ο Έλληνας υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης για τον τον Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε