Μιλώντας στον Real Fm, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι για να «κλειδώσει» η συμφωνία πρέπει να υπάρξουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να ακολουθήσει τον δρόμο της λιτότητας που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

«Ευτυχώς δεν σκέφτονται και δεν μιλούν όλοι σαν τον Βόφλγκανγκ Σόιμπλε από την πλευρά των δανειστών. Ο κ. Γιούνκερ ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον κ. Σόιμπλε, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά δεν έχει την ίδια γραμμή, έχει γίνει σαφές από την πλευρά του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησης ότι για να υπάρξει μία συμφωνία πρέπει όλοι να κάνουν βήματα.

Περιθώριο για ταπεινωτική συμφωνία δεν υπάρχει. Αν η άλλη πλευρά επιμείνει σε ταπεινωτικούς όρους, δεν θα υπάρξει συμφωνία. Εκτιμώ όμως ότι αυτό δεν θα συμβεί γιατί είναι έξυπνοι και οι δύο πλευρές ξέρουν ο καθένας τα όρια του άλλου. Σε μία διαπραγμάτευση πιέζεις να πάρεις το περισσότερο δυνατό αλλά ξέρεις μέχρι που σε παίρνει

Ταπεινωτική είναι μία συμφωνία που επιβάλλει σε μία κυβέρνηση να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό που έχει εξαγγείλει και για το οποίο πήρε λαϊκή εντολή».