«Απόλυση εργαζομένου θα συμπέσει χρονικά με την παραίτησή μου», ανέφερε ο κ. Τσακνής και απαντώντας στον κ. Φίλη που είπε ότι η ψήφος του στο Δ.Σ. της ΕΡΤ είναι υπό δοκιμή, δήλωσε: «Εάν είναι υπό δοκιμή εγώ θα πρόσθετα ότι είναι και υπό προθεσμία. Και το λέω αυτό γιατί όντως ορισμένα ζητήματα τα οποία αφορούν στις αρμοδιότητες μου θα ήθελα είναι πιο σαφή. Και έλαβα τη διαβεβαίωση μου ότι σε αυτό το σύντομο διάστημα εάν διαπιστωθούν δυσλειτουργίες θα επανέλθει ο κ. υπουργός με τροπολογίες διότι πιστέψτε με δεν θα ήθελα να με συνοδεύει δια βίου ο χαρακτηρισμός του διακοσμητικού».

Αναφερόμενος στο ρόλο που πρόκειται να παίξει στην καινούργια ΕΡΤ, ανέφερε πως θέλει να δώσει νέα ώθηση στο κανάλι και να μην το αφήσει να ξανακυλήσει στις «αμαρτίες» του παρελθόντος.

«Δεν θέλω λευκή επιταγή, θα ήταν προσβλητικό να έπαιρνα λευκή επιταγή σήμερα , προτιμώ τη βάσανο, τους χαρακτηρισμούς, τις σκληρές επισημάνσεις για ένα έργο που καλούμαι να επιτελέσω.

Η υπόσχεση που μπορώ να δώσω είναι αρχικά προς τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ στους οποίους υποκλίνομαι και δεύτερο σε όλους τους Έλληνες ότι μια ΕΡΤ σαν αυτή που έκλεισε δεν την ονειρεύομαι ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μου, δεν θα την ήθελα ποτέ μια τέτοια ΕΡΤ. Μια ΕΡΤ των pay roll, της αργομισθίας, της τεμπελιάς δεν την θέλω».