Η συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group φέρεται να αναβλήθηκε για την Τετάρτη, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων, χωρίς να αποκλείεται πάντως να γίνει τηλεδιάσκεψη αργότερα το βράδυ.
 

Επίσης, τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group σχετικά με την Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο Μαξίμου. 

 

Κανονικά η δόση στο ΔΝΤ
 

Εντωμεταξύ, η Αθήνα διαβεβαιώνει ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά. Το ΔΝΤ θα αποπληρωθεί κανονικά, επειδή μέχρι τις 5 Ιουνίου θα έχουμε συμφωνία, δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Αντίθετα, αξιωματούχος των Βρυξελλών που επικαλείται το Reuters, δίνει εντελώς διαφορετική εικόνα. 

 
Ο αξιωματούχος επιμένει ότι οι διαφωνίες μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών παραμένουν αγεφύρωτες και σημειώνει ότι οι ελληνικές προτάσεις θεωρούνται ανεπαρκείς, προεξοφλώντας ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία την Πέμπτη στο EWG. O ίδιος προτείνει λύση, ώστε η μη πληρωμή του ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου να μην προκαλέσει πιστωτικό γεγονός. 
 

Κατεπείγουσα μεταφορά διαθεσίμων


Με «εξαιρετικώς επείγουσα» απόφαση, που δημοσιεύτηκε το απόγευμα της Τρίτης στη διαύγεια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μεταφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό τα υπόλοιπα 1.193 λογαριασμών που διατηρούν φορείς του δημοσίου στις εμπορικές τράπεζες, οι οποίοι είτε δεν έχουν κίνηση εδώ και πέντε χρόνια είτε περιέχουν ποσά μικρότερα των 100 ευρώ.

Πρόκειται για λογαριασμούς που ανήκουν σε δεκάδες φορείς του δημοσίου, όπως υπουργεία, ΚΤΕΟ, Διευθύνσεις Μεταφορών, Εφορείες Αρχαιοτήτων, ακόμη και… ΚΨΜ, οι οποιοι αναζητήθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στα μέσα Μαρτίου 2015.