«Οκτώ στα δέκα στοιχεία των Τροϊκανών, σε ό,τι αφορά την αγορά εργασίας ήταν λάθος. Δεν είχαν βαθιά γνώση της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορείς εξ αποστάσεως να αντιμετωπίζεις ένα πρόβλημα όπως είναι η ανεργία», δήλωσε ο κ. Ρομπόλης, ενώ επισήμανε ότι το δίλλημα μνημόνιο ή πτώχευση ήταν λάθος, καθώς υπήρχαν και άλλες επιλογές πέρα από αυτές. «Δεν πτωχεύουν τόσο εύκολα χώρες με ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις και τρία εκατομμύρια νοικοκυριά», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.

Αναφερόμενος στο τι θα μπορούσε να γίνει για να αποφευχθεί η λύση των μνημονίων, ο κ. Ρομπόλης τόνισε πως θα έπρεπε να υπάρξουν πιο ευέλικτοι χειρισμοί και να εφαρμοστούν μέτρα που δεν θα έφερναν ύφεση. «Ήθελε ψυχραιμία. Μπορεί να ήταν δύσκολη η κατάσταση, όμως μπορούσε να έχει χειρισμούς πιο ευέλικτους και να αποφύγει το μνημόνιο. Έπρεπε να μείνουμε στην Ευρώπη, να κάνουμε εξυγίανση αλλά με μέτρα που θα είχαν συγκεκριμένα αναμενόμενα αποτελέσματα και όχι αυτά που εφαρμόστηκαν».

Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ρομπόλης, χαρακτήρισε λάθος τη συνταγή του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι η στρατηγική του στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, τα τελευταία χρόνια, είχαν δύο πυλώνες. Την αναδιάρθρωση του χρέους και την υποτίμηση του νομίσματος. «Φοβάμαι ότι αν και στην Ελλάδα αυτό που θα συμφωνηθεί δεν θα αφήνει πόρους στην οικονομία για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, τότε θα γίνει και εδώ ότι έγινε και στην Λατινική Αμερική και θα έχουμε διαχείριση φτωχοποίησης του πληθυσμού», επεσήμανε ο κ. Ρομπόλης.