Σύμφωνα με την πηγή  «Ο κ. Λιού, με εντολή του κ. Ομπάμα θα ζητήσει την ενθάρρυνση των μερών για να καταλήξουν σε μία εποικοδομητική και ρεαλιστική λύση μέσα από τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες».

Αναμένεται ότι η παρέμβαση θα είναι ισχυρή, αλλά την ίδια στιγμή οι παρατηρητές στην Ουάσιγκτον “κρατούν μικρό καλάθι”, καθώς η μόνιμη απάντηση των Γερμανών στους Αμερικανούς είναι “δώστε δανεικά για να δικαιούστε να μιλάτε”. Βεβαίως, μία αμερικανική παρέμβαση είναι πάντα καλοδεχούμενη ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την Ελλάδα, η οποία δεν έχει υποστήριξη από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Ευρωζώνη.

Ο κ. Λιού συνομίλησε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ πριν αναχωρήσουν για τη Γερμανία και στα πρώτα θέματα συζήτησης ήταν και η Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είπαν ότι δεν θα δοθούν λεπτομέρειες της συνομιλίας στη δημοσιότητα.

Αναφορικά με το μείζον θέμα των δόσεων, έγιναν γνωστά τα εξής: “Η Ελλάδα μπορεί να ζητήσει οι δόσεις από τέσσερις να γίνουν μία. Εχει τη δυνατότητα, αλλά και το δικαίωμα. Η διευθέτηση αυτή έχει ζητηθεί από το Ταμείο ελάχιστες φορές και μόνο μία φορά η απάντηση ήταν θετική”. Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να απαντήσει εάν η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες η Αθήνα διερεύνησε το θέμα και ειδικά τις διαδικασίες.

Πηγή: Mignatiou.com