«Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβουλίου Επικρατείας» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός στο ρ/σ Alpha.
 
Για την παράταση των 100 δόσεων
Τρίτη και τελευταία ξεκαθάρισε πως είναι η παράταση που δόθηκε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, οι αιτήσεις έχουν φτάσει τις 700 χιλιάδες και το ποσό που μπαίνει σε ρύθμιση θα ξεπεράσει τα 5 δισ. ευρώ, αν κλείσουν όλες οι αιτήσεις.
 
Σημείωσε μάλιστα ότι «αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση».
 
Παράλληλα, συνέστησε στη ΓΓ Δημοσίων Εσόδων να κάνει μια αξιολόγηση των πολιτικών του Δημοσίου και να αποφεύγει τις κατασχέσεις όσο διάστημα τρέχει η ρύθμιση γιατί χάνονται αιτήσεις.
 
Είπε επίσης ότι και το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα για παράταση λίγων ημερών στη ρύθμιση των χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
 
Συμφωνία για καταθέσεις
Για την αμνηστεία των καταθέσων στο εξωτερικό, η αναπληρώτρια υπουργός εξήγησε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για φόρο 15% επί των αδήλωτων καταθέσεων δεσμεύει και τις αντίστοιχες πράξεις και με τις υπόλοιπες χώρες:
«Θα σας πω μόνο για το εξωτερικό γιατί αυτό είναι καθαρό ζήτημα και δεν είναι θέμα της διαπραγμάτευσης, ότι η συμφωνία που έκλεισε με την Ελβετία δεσμεύει ουσιαστικά τις αντίστοιχες πράξεις και για όλες τις υπόλοιπες χώρες, δηλαδή δεν μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό με την Ελβετία και διαφορετικό ποσοστό για τις υπόλοιπες χώρες. Η συμφωνία με την Ελβετία λέει ότι οι Ελβετικές τράπεζες στέλνουν μια επιστολή σε όλους τους Έλληνες που έχουν χρήματα στην Ελβετία, στην οποία τους καλούν να καταβάλλουν 15%».
 
Ο μόνος τρόπος για να καταβάλλεται κανονικά ο ΦΠΑ
Υπέρ της ηλεκτρονικοποίησης των συναλλαγών ως μέσο καταπολέμησης φοροδιαφυγής στον ΦΠΑ, τάχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών.
«Σε σχέση με τους ηλικιωμένους οι περισσότεροι έχουν ένα παιδί, ένα εγγόνι που μπορεί να τους βοηθήσει. Οι συνταξιούχοι έχουν μια ιδιορρυθμία. Είτε τους χρειάζεται είτε όχι πηγαίνουν και την παίρνουν (σύνταξη) γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη. Έχουν την αίσθηση ότι δεν θα την βρουν στο λογαριασμό αν πάνε μετά από μια εβδομάδα. Αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» επεσήμανε η κ. Βαλαβάνη.