Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας σε εκδήλωση του London School of Economics, κάλεσε το ΔΝΤ να δείξει ευελιξία για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι ένας κακός υπολογισμός μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση του προβλήματος.
 
Υπενθυμίζεται ότι Λιου και Τσίπρας είχαν συνομιλήσει τηλεφωνικώς και την περασμένη Παρασκευή, μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία ο Α. Τσίπρας είχε μεταφέρει την αδυναμία της Ελλάδας να αποπληρώσει τις δόσεις του Ιουνίου προς το ΔΝΤ, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να ξεκίνησε παρεμβάσεις στο ΔΝΤ για να ανοίξει ο δρόμος για συμφωνία.
 
Κατόπιν αυτών, στο Μαξίμου εκφράζουν αισιοδιοξία για το ότι το Ταμείο μπορεί να μετριάσει τη στάση του. Επισημαίνουν μάλιστα την Τετάρτη, ότι το Brussels Group που ξεκινά με καθυστέρηση -η ελληνική ομάδα άργησε να φτάσει στις Βρυξέλλες καθώς δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Σαρλερουά των Βρυξελλών λόγω τεχνικών προβλήμάτων στο αεροδρόμιο- είναι πολύ σημαντικό, καθώς «διευθετεί τις τελευταίες εκκρεμότητες».
 
Η κυβέρνηση αναμένει ότι ο Τζ. Λιου θα θέσει το ελληνικό ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο της G7 που αρχίζει Τετάρτη, στη Δρέσδη, αν και ο Σόιμπλε έχει διαμηνύσει ότι η G7 δεν θα γίνει το πεδίο, όπου θα βρεθεί λύση.