Ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, Μάρτιν Γιέγκερ, απέρριψε τα περί άσκησης πίεσης από τις ΗΠΑ για το ζήτημα, επαναλαμβάνοντας ότι στη G7 δεν λαμβάνονται αποφάσεις. Όπως είπε, το ζήτημα της Ελλάδας θα συζητηθεί στην συνάντηση της G7 στη Δρέσδη, αλλά δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη ατζέντα και δεν θα ληφθούν αποφάσεις, καθώς οι διαπραγματεύσεις γίνονται στο Eurogroup.
 
Προσγειώνει δε τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας άμεσα, σημειώνοντας ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αθήνα καλλιεργεί κλίμα αισιοδοξίας. Η συνολική λύση εκκρεμεί, τονίζει, αν και προσθέτει ότι «έχουμε πολύ ειλικρινές ενδιαφέρον να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις».
 
Όπως επισήμανε ο Γιέγκερ, οι πληροφορίες του Βερολίνου σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων δεν συνάδουν με εκείνες που έρχονται από την Αθήνα.
 
 

Εκκρεμεί η συνολική λύση
 

«Πρέπει να σημειώσουμε ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μεν κάποια πρόοδος, ειδικά ατμοσφαιρικής φύσης, η συνολική λύση, όμως, η οποία θα ήταν απαραίτητη για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, εξακολουθεί να εκκρεμεί», δήλωσε ο Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες που φθάνουν από την Αθήνα αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.
 
Σχετικά με δήλωση του Β. Σόιμπλε για πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων για την Ελλάδα, ο κ. Γιέγκερ τόνισε ότι ο υπουργός αναφέρεται σε αποκλειστική αρμοδιότητα των εθνικών κυβερνήσεων και συνέστησε να διαβαστεί προσεκτικά την Πέμπτη, ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού των οικονομικών στην εφημερίδα Die Zeit.