Την Τετάρτη ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με αντιπροσωπεία της ηγεσίας του ΚΚ Τουρκίας, όπου συμμετείχαν ο Κεμάλ Οκουγιάν και ο Μεχμέτ Κουζουλουγκίλ και τονίστηκε η ανάγκη εμβάθυνσης της κοινής δράσης και της αλληλεγγύης των Κομμουνιστικών Κομμάτων.
 
Το βράδυ, ο Δ. Κουτσούμπας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΚΚ Τουρκίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ναζίμ Χικμέτ, ενώ νωρίτερα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, παρουσία υποψηφίων βουλευτών του ΚΚ Τουρκίας. Για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή μίλησε σε ξεχωριστές συνεντεύξεις που παραχώρησε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
 
 

Επιστολή αλληλεγγύης
 

Την Πέμπτη, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφτεί τη Σμύρνη, όπου ο Δ. Κουτσούμπας θα μιλήσει το βράδυ σε συγκέντρωση του ΚΚ Τουρκίας.
 
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ παρέδωσε προσωπική επιστολή αλληλεγγύης στα τρία συλληφθέντα μέλη του ΚΚ Τουρκίας, που εξακολουθούν να κρατούνται από την 1η Μαϊου με την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Όπως ενημερώθηκε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι τρεις συλληφθέντες κρατούνται σε συνθήκες απομόνωσης, ενώ εξακολουθεί να μην έχει οριστεί δικάσιμος.