Η Die Welt επισημαίνει ότι οι δηλώσεις Τσίπρα έπεισαν τις αγορές, με τα χρηματιστήρια να κλείνουν τη χθεσινή συνεδρία ανοδικά, ενώ παραθέτει τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκσις: «Εργαζόμαστε πολύ εντατικά για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σε επίπεδο εργασίας. Όμως εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη μακριά».

Το Spiegel δεν φάνηκε να πείστηκε από την αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού και σε κείμενο με τίτλο «η Αθήνα αισιοδοξεί, οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο είναι επιφυλακτικές», αναφέρει ότι η δήλωση του κ. Τσίπρα «προκάλεσε απορία στους εταίρους».

Η Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι η δήλωση του Τσίπρα «σήκωσε τα χρηματιστήρια, αλλά μέσα σε μία ώρα διαφώνησε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Β.Ντομπρόβσκις και στη συνέχεια ο Β.Σόιμπλε. «Ίσως ήταν κίνηση τακτικισμού του έλληνα πρωθυπουργού για να αυξήσει την πίεση στους πιστωτές, καθώς την Τετάρτη είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του πρέπει να δείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Η FAZ δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού, αναφέροντας ότι «ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να συνεχίσει όπως πήγαινε μέχρι τώρα και να μην παίρνει υπόψη του την πραγματικότητα, βλέποντας πως βρίσκεται στην τελική ευθεία αλλά οι εταίροι ακόμη πιστεύουν πως δεν έχουν προχωρήσει πολύ από την αφετηρία».

Τέλος, η Welt τονίζει ότι οι δηλώσεις Τσίπρα για συμφωνία «έπεισαν μόνο τις αγορές» και προσθέτει ότι λίγο μετά τις αναφορές του έλληνα πρωθυπουργού «ήρθαν οι διαψεύσεις από τις Βρυξέλλες».