«Όποια συμφωνία έρθει στη Βουλή από τον Τσίπρα όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού θα την ψηφίσουμε, χωρίς παζάρια, γιατί η χώρα χρειάζεται οξυγόνο» , ανέφερε ο πρόεδρος του Ποταμιού και επεσήμανε ότι οι θέσεις του κόμματος του έχουν χαώδη διαφορά από αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα στηρίζαμε μια κυβέρνηση λογικών προοδευτικών ανθρώπων, αλλά δεν θα μπαίναμε σε αυτή. Ψηφίζουμε τη συμφωνία, αλλά από εκεί και πέρα μας χωρίζει χάος από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει άλλοθι για όσα κάνουν στην Υγεία και την Παιδεία».
Ο Σ. Θεοδωράκης άφησε αιχμές για την κυβέρνηση, αναφέροντας ότι απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη, τον πρώτο καιρό διακυβέρνησης της.

«Θα έχουμε δύσκολη συμφωνία, θα είχαμε έτσι κι αλλιώς, δεν είναι θέμα Τσίπρα… Η κυβέρνηση έχω την αίσθηση θα έπαιρνε μια πολύ καλύτερη συμφωνία το Μάρτιο ο χρόνος παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην πολιτική, δείτε τον τουρισμό. Ο Τσίπρας απέτυχε να αξιοποιήσει το φιλικό κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη στο πρώτο διάστημα της διακυβέρνησής του. Ο Τσίπρας πρέπει να κοιτάξει την κοινωνία, όχι το κόμμα του».