Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, οι σύνεδροι στη διάρκεια της συνόδου της G7 στη Δρέσδη, παρέκκλιναν από το πρόγραμμά τους για να απορρίψουν τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι μια συμφωνία είναι κοντά και ζήτησαν μεγαλύτερη προσπάθεια για την επίλυση του αδιεξόδου.
 
Σημειώνεται πως αντίστοιχες εκτιμήσεις ότι είναι δυνατή μια συμφωνία έως την προσεχή Κυριακή έκανε σήμερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
 
«Ενώ η Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7 και η ομάδα δεν έχει εντολή να λάβει μια απόφαση, το ζήτημα έχει μέχρι στιγμής κυριαρχήσει στις συζητήσεις στο περιθώριο» αναφέρει το πρακτορείο και προσθέτει: «Χθες οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έπαιρναν σειρά ο ένας μετά τον άλλο για να απορρίψουν τους ελληνικούς ισχυρισμούς ότι η χώρα έχει αρχίσει να γράφει μια συμφωνία και ότι μια συμφωνία με τους θεσμούς είναι κοντά».
 
Αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας τόνισε πως «και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα, αλλά η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις». Κατά τον ίδιο η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στο βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί.