«Συμφωνία να 'ναι και ό,τι να 'ναι, εμείς δεν θα υπογράψουμε», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Αγορά. Όπως επεσήμανε ο συντονιστής της διαπραγμάτευσης.

Ο  αναπληρωτής υπουργός υπογραμμίζει ότι η συμφωνία πρέπει να σπάει τον φαύλο κύκλο του extend and pretend (παράταση του προβλήματος και προσποίηση ότι το πρόβλημα έχει λυθεί). «Δεν είπαμε, όπως μας κατηγορούν, ότι δεν χρειαζόμαστε βοήθεια. Είπαμε ότι δεν βλέπουμε τον λόγο να συνεχίζουμε να σκάβουμε σε έναν λάκκο που έχει αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί πουθενά».

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση (καταβολή μισθών και συντάξεων ή δανειακές υποχρεώσεις), τόνισε ότι ο κόσμος είναι βέβαιος για τις προτεραιότητες που βάζει η κυβέρνηση σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις, «αλλά από την άλλη μεριά, για τους πιστωτές δεν είμαστε εντελώς προβλέψιμοι. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε εμάς και τον Σαμαρά ή τον Αναστασιάδη. Για εμάς η ρήξη δεν είναι φετίχ. Δουλεύουμε για την καλή λύση, αλλά όλοι ξέρουν ότι τα όρια μας είναι πολύ συγκεκριμένα».

Όπως λέει, η συμφωνία πρέπει να είναι τέτοια που να τελειώνει μια και καλή τη φιλολογία περί Grexit και που σε πρώτη φάση απελευθερώνει την αδρανή ζήτηση όλων εκείνων που καθυστερούν τις δράσεις τους, γιατί φοβούνται το αύριο (των καταναλωτών που έχουν κάποια χρήματα να ξοδέψουν, των ανθρώπων που έχουν τα λεφτά τους κάτω από το στρώμα, των ξένων επενδυτών που βλέπουν ευκαιρίες).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ