«Είναι ξεκάθαρο πως χρειάζεται να επισπεύσουμε», δήλωσε στο Bloomberg ο Μοσκοβισί, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις και επισήμανε ότι για να μπούμε στην τελική ευθεία για τη νέα συμφωνία, θα πρέπει να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε Ελλάδα και δανειστές   για την τρέχουσα δανειακή συμφωνία.

«Χρειάζεται πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος, να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και μετά θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για περαιτέρω διευθετήσεις. Ας μην συγχέουμε αυτά τα προβλήματα, αυτές τις προκλήσεις -κάθε μία από αυτές είναι αρκετά δύσκολη, ευαίσθητη, αλλά κάθε μία από αυτές μπορεί να αντιμετωπιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μοσκοβισί.

Σαπέν: Δεν προχωρούν αρκετά γρήγορα οι συνομιλίες

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται ο Γάλλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

«Οι συνομιλίες προχωρούν γρήγορα αλλά όχι αρκετά γρήγορα για να ολοκληρωθούν. Όλοι  χρειάζεται να βρίσκονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης, η οποία να είναι επαρκώς εσπευσμένη, επαρκώς συγκεκριμένη, επαρκώς τεχνική αλλά και επαρκώς πολιτική για να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες».