Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, αν και η σχετική ανακοίνωση ανάκλησης της Παναρίτη θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη δεν θα δημοσιοποιηθεί από την κυβέρνηση, αλλά από την ίδια την κ. Παναρίτη.
 
Η συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη εν μέσω των έντονων αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτησή της ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αποφάσισε να διευκολύνει τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος επικρίθηκε και στοχοποιήθηκε για την επιλογή του αυτή.
 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και η κ. Παναρίτη θα αναχωρούσε για την Ουάσιγκτον την Τετάρτη για την εγκατάστασή της στην έδρα του ΔΝΤ, πλέον έχει ακυρώσει την μετάβασή της.
 
Πάντως, η κριτική στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και στο εσωτερικό της κυβέρνησης δεν έχει σταματήσει με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στις επόμενες κινήσεις της κ. Παναρίτη και του κ. Βαρουφάκη. Μη επιβεβαίωση των πληροφοριών -που προέρχονται από το ΥΠΟΙΚ – για οικειοθελή αποχώρηση της κ. Παναρίτη εκτιμάται πως θα κλιμάκωναν τις πιέσεις προς τον υπουργό Οικονομικών.
 
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο ΣΥΡΙΖΑ όλο και περισσότεροι συγκλίνουν με το κείμενο που υπέγραψαν χθες οι 43 βουλευτές του κόμματος, αλλά και με τη θέση που εξέφρασε ο γ.γ. της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς χθες στο Βήμα ότι είναι «ντροπή» η κ. Παναρίτη να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο ΔΝΤ και ότι ο κ. Βαρουφάκης την «επέβαλε με το ζόρι».
 
Η κυρία Παναρίτη ούτως ή άλλως από την αρχή της αντίδρασης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της επιλογής της είχε έκφρασει  πως : «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα». «Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα», είχε τονίσει η ίδια.