Forbes
«Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε προκλητικά τη ρητορική του, γεγονός που δεν καθιστά μια συμφωνία πιθανή», αναφέρει το Forbes.
 
O αρθρογράφος του περιοδικού Forbes κάνει κριτική στο άρθρο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σημειώνοντας πως επαναλαμβάνει τις δικές του «κόκκινες γραμμές». «Ο Τσίπρας επαναλαμβάνει τις δικές του κόκκινες γραμμές, γνωρίζοντας πως αποτελούν κόκκινες γραμμές και για την άλλη πλευρά. Αυτό δεν κάνει μια συμφωνία πιθανή», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
 
Guardian
Ο βρετανικός Guardian αναφέρει ότι σε «ένα σκληρό άρθρο του στη Monde, o έλληνας ηγέτης […] αποδίδει στις “παράλογες απαιτήσεις” των πιστωτών την μη επίτευξη συμφωνίας». 
 
«Η παρέμβαση Τσίπρα, την ημέρα που η κυβέρνησή του ήλπιζε να κλείσει τις συνομιλίες, έρχεται εν μέσω σαφώς μηνυμάτων έντασης στο ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η βρετανική εφημερίδα, δείχνοντας ακόμη και στην υπόθεση Παναρίτη. «O σάλος καταγράφεται ενώ υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επιμένουν ότι οι δύο πλευρές απέχουν ακόμη πολύ από συμφωνία» τονίζει. 
 
Financial Times
«Ο Τσίπρας κατηγορεί τους πιστωτές πως εγείρουν “παράλογες” απαιτήσεις» γράφουν από την πλευρά τους οι Financial Times (FT), λέγοντας πως «οι κατηγορίες του κ. Τσίπρα, που έγιναν στην Monde, έρχονται μόλις λίγες ημέρες αφού η κυβέρνησή του υποστήριζε πως επίκειται συμφωνία […] και έχουν εντείνει την αίσθηση χάους γύρω από τις διαπραγματεύσεις».
 
«Τις τελευταίες ημέρες, αξιωματούχοι της Ευρωζώνης κατηγόρησαν τον κ. Τσίπρα ότι χρησιμοποιεί δημόσιες αναφορές ως διαπραγματευτικό χαρτί προσπαθώντας να διχάσει ΔΝΤ και Κομισιόν […] όμως ο ίδιος ο Τσίπρας θεωρείται από τους πιστωτές η καλύτερη ελπίδα για συμφωνία» συνεχίζουν οι FT, γράφοντας πως ο έλληνας πρωθυπουργός «είχε παρέμβει προσωπικά το Φεβρουάριο ώστε να επεκταθεί το τρέχον πρόγραμμα κατά τέσσερις μήνες».
 
Spiegel
Με τον τίτλο «Ο Τσίπρας ψάχνει την ευθύνη πάλι στους άλλους» η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel σχολιάζει το άρθρο του έλληνα πρωθυπουργού που δημοσιεύτηκε στην γαλλική Le Monde.
 
«Από την σκοπιά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι υπεύθυνη για την μεγάλη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς χρηματοδότες.
 
Ο αριστερός πρωθυπουργός τόνισε πως το ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία μέχρι τώρα δεν οφείλεται στην αδιαλλαξία της ελληνικής πλευράς», γράφει το Spiegel ενώ αναφέρει ότι ο Τσίπρας ρίχνει το μπαλάκι σε νεοφιλελευθέρους ηγέτες της ΕΕ χωρίς όμως να τους κατονομάζει.
 
Handelsblatt
Ανάλογη είναι και η οπτική της Handelsblatt: «Ο Τσίπρας ποντάρει σε Μέρκελ και Ολάντ» γράφει, λέγοντας πως η ελληνική κυβέρνηση «ελπίζει ότι [στην συνάντηση στο Βερολίνο] μπορούν να μπουν στην άκρη τα σημαντικότερα εμπόδια». Ο έλληνας πρωθυπουργός, συνεχίζει, «βρίσκεται εν τω μεταξύ υπό πίεση στον δικό του συνασσπιμό, με την αριστερή πτέρυγα του κόμματος να αντιτίθεται σε επιπλέον παραχωρήσεις απέναντι στους πιστωτές».