Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePressProject, η κυβέρνηση αναμένει τελεσίγραφο, παρόλο που το μέτωπο των δανειστών εξακολουθεί να παρουσιάζει ρωγμές.

ΔΝΤ και ΕΕ εμφανίζονται να μην έχουν καταλήξει ούτε μεταξύ τους σε συμφωνία ως προς το ακριβές μείγμα της οικονομικής πολιτικής που προτείνουν για την Ελλάδα, σύμφωνα με ανώτατες κυβερνητικές πηγές.

Από την άλλη και στην Αθήνα, μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ εκείνων που τάσσονται υπέρ της ρήξης και εκείνων που εκφράζουν αισιοδοξία για τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η επόμενη δόση, ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, η οποία λήγει την Παρασκευή, δεν πρόκειται να πληρωθεί.
 

Στις λεπτομέρειες το σχέδιο


Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης, λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Brussels Group (16:00), πηγή κοντά στις συζητήσεις δήλωσε στο Reuters ότι ΕΕ και ΔΝΤ βρίσκονται κοντά στο να αποστείλουν στην κυβέρνηση προσχέδιο συμφωνίας. 
 
«Είμαστε σχεδόν έτοιμοι» ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι ΕΕ και ΔΝΤ συντάσσουν τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.
 
Νωρίτερα, από το υπουργείο Παιδείας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι η Αθήνα απέστειλε το διικό της προσχέδιο συμφωνίας, το οποίο φέρεται να εκτείνεται σε 47 σελίδες. 
 

Κάλεσμα σε πολιτική υπευθυνότητα
 

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για το κλείσιμο της συμφωνίας οριοθετώντας ουσιαστικά και τις υποχωρήσεις που είναι διατεθείμενη να κάνει η ελληνική πλευρά. Καναμε παραχωρήσεις, διότι ένας συμβιβασμός απαιτεί παραχωρήσεις, είπε χαρακτηριστικά.
 
Οι εξελίξεις έρχονται μετά την πενταμερή συνάντηση το βράδυ της Κυριακής στο Βερολίνο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ κάλεσαν να εντατικοποιηθούν οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις μέσα στις επόμενες μέρες.