Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ότι θα αλλάξει η αίθουσα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, συνεχίζονται από τον δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη οι επαφές με στελέχη του υπουργείου για να εξασφαλιστεί αυτή η προοπτική και να μην γίνει τελικά με διάφορες αιτιολογίες επανέναρξη της δίκης το φθινόπωρο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έχει αποστείλει δύο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών Δημήτρη Μόκα στις οποίες αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητά την μετακίνηση σε άλλη αίθουσα.

Ο δήμος Κορυδαλλού αποφάσισε να εισηγηθεί στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά για την Πέμπτη το κλείσιμο των σχολείων Α΄ και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών και υπάρχει δυσχέρεια στη πρόσβαση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων λόγω των μέτρων ασφαλείας και των συγκεντρώσεων ενώ κλειστοί θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο οι υπηρεσίες του Δήμου θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ακόμη, τόσο ο δήμαρχος Κορυδαλλού όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης θα παραστούν εκ νέου τη Πέμπτη στη δικαστική αίθουσα μεταφέροντας το αίτημα για την αλλαγή του χώρου διεξαγωγής της δίκης. Την ίδια στιγμή στη λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση από το Δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.

Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωση της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής για το αίτημα της αλλαγής της αίθουσας και τονίζει πως η δίκη πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο Εφετείο Αθηνών.