Σύμφωνα με δύο πηγές που γνωρίζουν καλά τις γερμανικές θέσεις και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg, η κυβέρνηση της Αν. Μέρκελ μπορεί να μείνει ικανοποιημένη με την Ελλάδα αν δεσμευτεί να υλοποιήσει τουλάχιστον μία μεταρρύθμιση από αυτές που ζητούν οι πιστωτές προκειμένου να ανοίξει την πόρτα σε κεφάλαια διάσωσης.

Καμία από τις πηγές δεν διευκρίνισε ποια είναι η επιθυμητή μεταρρύθμιση.

Για να πείσει τους πιστωτές ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει δράση, καταθέτοντας νομοσχέδια στο ελληνικό Κοινοβούλιο, δήλωσε μια πηγή και πρόσθεσε ότι αν οι Έλληνες κινηθούν γρήγορα μέρος της οικονομικής βοήθειας θα μπορούσε να εκταμιευθεί στις αρχές Ιουλίου.
 
Η γερμανική κυβέρνηση δεν θα είχε αντίρρηση στο ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, υπό την προϋπόθεση η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές για την επίτευξη των στόχων της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου.

Για φήμες και «επινοήσεις» έκανε λόγο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, υποβαθμίζοντας τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για επίτευξη συμφωνίας, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg, τονίζοντας ότι η Γερμανία θα δεχτεί μια συμφωνία μόνο αν έχει την έγκριση και των τριών θεσμών.