Η ψηφοφορία έγινε στο πλαίσιο της τρίτης ακρόασης του άλλοτε πρόεδρου της Διακομματικής Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens και πρώην υπουργού κ. Σήφη Βαλυράκη από την Επιτροπή της Βουλής. Την κλήση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα ζήτησε και επέτυχε η Πρόεδρος της Επιτροπής και του Κοινοβουλίου Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
 
Υπέρ της κλήτευσης του κ. Στουρνάρα τις επόμενες ημέρες, η οποία προτάθηκε κατ' αρχήν και υπερψηφίστηκε από την Πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Θανάσης Πετράκος, Αλέξης Μητρόπουλος, Χαρίλαος Τζαμακλής, Νεκτάριος Σαντορινιός και οι κυρίες Ραχή Μακρή, Χαρά Καφαντάρη, της ΝΔ κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης, της Χρυσής Αυγής κ. Ηλίας Παναγιώταρος, του Ποταμιού κ. Σπύρος Λυκούδης, των ΑΝΕΛ κ. Δημήτρης Μαυραγάνης και του ΠαΣοΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος.
 
Αντίθετοι στην κλήση του Διοικητή εμφανίστηκαν μόνο οι κ. Χ. Αθανασίου και Γ. Τραγάκης, ενώ «παρών» δήλωσε στην ψηφοφορία ο κ. Ευ. Μεϊμαράκης. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι καθώς ο κ. Στουρνάρας, ως διοικητής της κεντρικής Τράπεζας μετέχει των κρίσιμων, εν εξελίξει διαπραγματεύσεων, θα έπρεπε να αποφευχθεί στην παρούσα φάση η κλήση του. Ας προσκληθεί και ο κ. Στουρνάρας και οποιοσδήποτε άλλος, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι δεν θα είναι καλό να εμφανιστεί ως εμπλεκόμενος σε μια προβληματική υπόθεση.