Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επικοινώνησε με τους επικεφαλής της ΕΚΤ, του ΔΝΤ, της Κομισιόν και του Eurogroup προκειμένου να εξετάσουν το ελληνικό ζήτημα.
 
«Προετοιμάσαμε τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Νωρίτερα, ο κ. Τουσκ είχε υποστήριξε ότι πλησιάζουμε το σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διαλέξει μεταξύ μιας κατ' εμέ καλής προσφοράς ή να χρεοκοπήσει. «Υπάρχει ακόμη χρόνος, αλλά μόνο λίγες ημέρες. Ας τις χρησιμοποιήσουμε με σοφία» υπερθεμάτισε ο κ. Τουσκ.
 
Εν συνεχεία, τόνισε ότι τέσσερις μήνες διαπραγμάτευσης δεν οδήγησαν στον απαραίτητο συμβιβασμό και απομένουν μόλις 11 ημέρες για τη λήξη του προγράμματος.
 
«Το παιχνίδι του δειλού πρέπει να τελειώσει, όπως επίσης και το παιχνίδι της επίρριψης ευθυνών γιατί δεν είναι παιχνίδι και δεν υπάρχει χρόνος για κανένα παιχνίδι. Είναι η πραγματικότητα και θα έχει συνέπειες πρώτα απ’ όλα για τον ελληνικό λαό», ανέφερε προηγουμένως ο Τουσκ.
 
Όπως τονίζει στόχος της Συνόδου Κορυφής είναι «να βεβαιωθούμε ότι ο ένας καταλαβαίνει τις θέσεις του άλλου και τις συνέπειες των πράξεων μας. Να φύγουν οι ψευδαισθήσεις ότι θα υπάρξει μαγική λύση».