Μιλώντας στο πρακτορείο  Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι δεν υφίσταται πλέον το ενδεχόμενο παράτασης της τρέχουσας δανειακής σύμβασης και επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων για την ύπαρξη ενός νέου προγράμματος, το οποίο όμως «πιθανότατα θα συνοδεύεται από πιο σκληρούς όρους».

«Υπάρχει μια μεγάλη διαδικασία που θα πρέπει να λάβει χώρα. Στο μεταξύ η κατάσταση στην Ελλάδα, για την οικονομία της, για τις ελληνικές τράπεζες, έχει επιδεινωθεί δυστυχώς ακόμη περισσότερο, έτσι αυτός είναι ένας δύσκολος δρόμος που θα πρέπει να μελετηθεί».

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ο Ντάισελμπλουμ το χαρακτήρισε «εσωτερικό πολιτικό ζήτημα» και δήλωσε ότι «το  μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε το αποτέλεσμα και κατόπιν να δούμε εάν μπορούμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε την Ελλάδα και πώς».

Ερωτηθείς για το τι θα χρειαζόταν για να κάτσουν εκ νέου στο τραπέζι οι δανειστές με την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε πως «αυτό που μπορεί να αλλάξει είναι η πολιτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που οδήγησε σε αυτή την ατυχή κατάσταση».