Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βίτσας τόνισε ότι το «όχι» θα «συνεχίσει  την πολιτική της αντίστασης και ταυτόχρονα μπορεί να ανασυγκροτήσει τη διαπραγμάτευση».

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα που θα είχε η επικράτηση του «ναι», υποστήριξε ότι θα ανάγκαζε την ελληνική κυβέρνηση να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με κατεβασμένα χέρια, ενώ επισήμανε ότι όποιος ψηφίσει «ναι» δεν θα μπορεί να διερωτάται γιατί γίνονται νέες περικοπές.

«Το “Ναι” σημαίνει να πάμε με τα χέρια κάτω. Να πω και κάτι ακόμη: Δεν μπορεί κάποιος να ψηφίσει “ναι” κι αν αυτό υπερίσχυε, κάτι που δεν θα γίνει, να θεωρούσε πως έχει μετά το δικαίωμα να ρωτήσει “γιατί γίνονται αυτές οι περικοπές”. Ούτε θα μπορεί να πει “α, να μην κόψετε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση”, αφού θα έχει εγκρίνει τις αξιώσεις των δανειστών για περικοπές. Το λέω γιατί βλέπω και ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμμετέχουν στο “μένουμε Ευρώπη”. Και εμείς μέσα στην Ευρώπη διαπραγματευόμαστε, αλλά το θέμα είναι με ποια λογική, με ποια πολιτική».