Η Ελλάδα δεν θα λάβει ούτε ένα cent σε νέα οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη όσο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάννης Βαρουφάκης παραμένουν στην εξουσία, σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Σήμερα υπάρχει το ερώτημα εάν εμπιστευόμαστε τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη, η απάντηση είναι καθαρή, όχι δεν τους εμπιστευόμαστε» λέει στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος των συντηρητικών.

Σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα

Ο ίδιος πολιτικός, ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, αποκαλύπτει ότι υπάρχει ευρωπαίκή προσπάθεια να ωθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός εξουσίας ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί η Ευρώπη να διατηρεί το καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στην Ελλάδα γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας απαιτείται έγκριση από τα κοινοβούλια και μπορεί να μπλοκάρουν τη βοήθεια όπως έγινε και χθες με το αίτημα των Ελλήνων.

Ο υψηλόβαθμος γερμανός πολιτικός εμφανίστηκε βέβαιος μιλώντας στην εφημερίδα ότι οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και οι σύμμαχοί της οι Χριστιανοκοινωνιστές θα μπλοκάρουν οτιδήποτε ζητήσουν οι Έλληνες κομμουνιστές όπως τους χαρακτηρίζει.

Ο ίδιος πολιτικός δηλώνει ότι θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να επικρατήσει το «ναι» και μετά θα χρειαστεί νέα κυβέρνηση τεχνοκρατών στην Ελλάδα.