Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Σακελλαρίδης αναφέρει: «Η ελληνική κυβέρνηση όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα έδωσε σκληρή μάχη για να μην μειωθούν οι συντάξεις. Πέντε χρόνια μνημονίων οδήγησαν σε περικοπές συντάξεων ύψους 14 δισ., τα οποία από ό,τι φαίνεται δεν ήταν αρκετά για τους δανειστές και την τρόικα εσωτερικού. Ήθελαν κι άλλα!

» Και επειδή η κυβέρνηση αντιπρότεινε να φορολογηθούν οι πλούσιοι αντί να περικοπούν οι συντάξεις, κάποιοι θεώρησαν απαραίτητο να κλείσουν τις τράπεζες.

» Όσο περνούν οι μέρες όμως, όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Όλο και περισσότεροι σπάνε τον φόβο, κλείνουν τα αυτιά τους στην πρωτοφανή προπαγάνδα, δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς.

» Το 'όχι' στην πρόταση των δανειστών επανεκκινεί τη διαπραγμάτευση τη Δευτέρα. Με βάση την ενότητα του ελληνικού λαού και την απόρριψη των τελεσιγράφων, η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί με καλύτερους όρους τα συμφέροντα ενός λαού που δοκιμάζεται καθημερινά εδώ και 5 χρόνια».

Δεν τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις

Παράλληλα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου υποστηρίζουν πως «πληθαίνουν οι ευρωπαίοι ηγέτες που επαναλαμβάνουν ότι οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν τελειώνουν την Κυριακή» και επισημαίνουν δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, όπως:

-του ισπανού υπουργού Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, ο οποίος δήλωσε ότι «η ευρωζώνη θα συνεχίσει να είναι ανοικτή σε διαπραγματεύσεις ακόμα και αν η Ελλάδα πει 'όχι' στο δημοψήφισμα».
-της Άνγκελα Μέρκελ, που ανέφερε ότι «η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοιχτή [..] Ωστόσο πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας».
-του Φρανσουά Ολάντ, που τόνισε ότι «η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως. Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης, δεν μου αρέσουν οι δηλώσεις αδιαλλαξίας, οι βάναυσες ρήξεις […] Πιστεύω ότι πρέπει να αναζητήσουμε μια συμφωνία, για διαπραγμάτευση, για λογική. Όμως αυτό απαιτεί να έχουν πεισθεί όλοι γι’ αυτό. Η Γαλλία αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, δεν θέλει βέτο ή αγριάδες».
του αντικαγκελάριου της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που τονίζει ότι «είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε λύσεις. Ούτε η Ευρώπη κινδυνεύει ούτε το ευρώ», ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
-του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, που δηλώνει ότι «η πόρτα για νέες διαβουλεύσεις παραμένει ανοιχτή».
-του έλληνα πρωθυπουργού που στο μήνυμά του τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά το δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά».