«Το “Όχι” του δημοψηφίσματος δεν θα μείνει πολιτικά ορφανό. Θα το εκπροσωπήσουμε εμείς εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει η Αριστερή Πλατφόρμα, ξεκαθαρίζοντας πως«δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τα μέτρα των δανειστών. Οι υπουργοί της Πλατφόρμας, αν παρέμεναν στις θέσεις τους, δεν θα το εισηγούνταν».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Στρατούλης είναι αποφασισμένοι να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση. Οι δύο υπουργοί δεν είναι διατεθειμένοι να ψηφίσουν τα υφεσιακά μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή και δεν θέλουν να φέρουν σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον Α. Τσίπρα, αναγκάζοντας τον να τους αντικαταστήσει.

Το ίδιο ισχύει και για τον Νίκο Χουντή, ο οποίος έχει υποβάλλει εδώ και εβδομάδες την παραίτησή του, προκειμένου να καταλάβει τη θέση του Μανόλη Γλέζου στην ευρωβουλή και ως εκ τούτου δεν θα είναι στη νέα κυβέρνηση, ενώ άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Κώστα Ήσυχο, που συνυπογράφει το «Μανιφέστο των 15 βουλευτών» που ψήφισαν «ναι» στην κυβερνητική πρόταση, αλλά δηλώνουν ότι δεν θα στηρίξουν τα μέτρα.

Όπως αναφέρει άρθρο της Αριστερής Πλατφόρμας, που έχει αναρτηθεί στο Iscra, έγινε ξεκάθαρο ότι «μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο».

Παράλληλα, καλεί τον ελληνικό λαό «να μην απογοητευθεί και να πεισμώσει , όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα “ΟΧΙ” μέχρι τέλους! Ένα “ΟΧΙ” σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα!».

Τέλος, προμηνύει ρήξη με την επιλογή της κυβέρνησης, καλώντας τον κόσμο να παλέψει ώστε να μην περάσουν τα υφεσιακά μέτρα. «Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι , η νεολαία , η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά – αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την ανακατανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των εργαζομένων και των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων».