Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ντομπρόφσκις επανέλαβε ότι θα πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των δανειστών προς το πρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς «τους τελευταίους μήνες έχει χαθεί μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενος στο χρονικό πλαίσιο στο οποίο πρέπει να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, επεσήμανε ότι τα  νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα πρέπει να υιοθετηθούν «πολύ γρήγορα», αφού «στη σύνοδο των χωρών της Ευρωζώνης παρουσιάστηκε ένας ξεκάθαρος οδικός χάρτης του τι αναμένουμε από την Αθήνα». Ο Ντομπρόφσκις ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν τηρήσει άμεσα τις δεσμεύσεις της, η ΕΕ θα παρακρατήσει την πληρωμή πόρων προς την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, αν και αυτό «είναι ένα σενάριο που κανείς δεν επιθυμεί».

Τέλος, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για χρονοτριβή ως προς στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που «έβλαψε την ελληνική οικονομία και οδήγησαν στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών», με αποτέλεσμα «η κατάσταση να αλλάξει  δραματικά σε πολύ μικρό διάστημα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΑΜΠΕ