Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Νίκος Παππάς, έστειλε αυστηρό μήνυμα προς το εσωτερικό τη κυβέρνησης, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία, καθώς  «η στήριξη ή μη μιας κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας επιλογή από την κατάθεση μιας τροπολογίας στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ». Ο Νίκος Παππάς, επανέλαβε με αυτό τον τρόπο την τοποθέτηση του στην τηλεόραση του TPP.

Αναφερόμενος στο ότι ο πρωθυπουργός και όλα σχεδόν τα υπουργικά στελέχη έχουν δηλώσει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύουν, ο κ. Παππάς υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως η κυβέρνηση καταβάλει υπερπροσπάθεια και είναι απαραίτητη ώστε να χτυπήσει «τα κακώς κείμενα της φοροδιαφυγής, της διαπλοκής και της διαφθοράς». Αυτό, δεν μπορεί να επιτευχθεί «με παλινόρθωση του χρεοκοπημένου πολιτικού προσωπικού».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν το πακέτο δεν είναι βιώσιμο και οδηγεί σε Grexit, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «το πακέτο έχει πολλά προβλήματα, αλλά η ψύχραιμη σύγκρισή του με τα δύο μνημόνια δείχνει ότι και δυνατότητες υπάρχουν και ανάγκη να αξιοποιηθούν. Δείχνει επίσης ότι η κλίμακα δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη».