Η κυρία Σακελλαρίου σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Παπανδρέου κατηγορείται για οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα αφού ενέκρινε άδεια χωρίς ουσιαστικές εγγυήσεις, μεταξύ άλλων και δάνεια 39 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρία Damco του Δημήτρη Κοντομηνά.

Η Σακελλαρίου ήταν επίσης επικεφαλής του ΤΧΣ όταν υπέγραψε την μεταφορά του 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Γερμανική κυβέρνηση, κεφάλαιο που με συμφωνία της προηγούμενης κυβέρνησης είχε εκχωρηθεί στο ελληνικό δημόσιο ως κέρδη της ΕΚΤ από την διακράτηση των ελληνικών ομολόγων. Η κίνησή της αυτή οδήγησε τελικά στην παραίτησή της από την θέση του CEO του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Κι όμως το ελληνικό κράτος παρόλο που διατηρεί την συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζικών μετοχών δεν μπορεί να αποτρέψει τον Λάτση ή οποιονδήποτε άλλο τραπεζίτη από το να προσλάβει την Αναστασία Σακελλαρίου. Και αυτό γιατί η στήριξη του ελληνικού κράτους -και κατ' επέκταση των ελλήνων και ευρωπαίων φορολογούμενων- προσφέρεται χωρίς διοικητικά προνόμια στις συστημικές τράπεζες.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Σακελλαρίου εντάσσεται στην Eurobank με το σκεπτικό ότι δεν έχει καταδικαστική απόφαση σε βάρος της (και με τον ρυθμό που κινείται στην συγκεκριμένη περίπτωση η ελληνική δικαιοσύνη δεν το βλέπουμε κιόλας να συμβαίνει τώρα κοντά). Να σημειώσουμε επίσης ότι το ελληνικό δημόσιο με την υπογραφή Στουρνάρα έχει φροντίσει επίσης για την ασυλία της στην περίοδο που εργαζόταν στο ΤΧΣ. Ασυλία που φαίνεται να έχει πληρώσει ήδη μια φορά το κράτος.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει ένα βαρύ πολυνομοσχέδιο στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι με άμεσες ενέργειες θα φροντίσει να δείξει ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς θα φέρει γρήγορα αποτελέσματα. Με τέτοια νέα όμως αποδεικνύεται ότι οι του αντίπαλου στρατόπεδου είναι και καλά οργανωμένοι και έτοιμοι για όλα.