Για την ακρίβεια ο Γιάνης Βαρουφάκης στα πλαίσια της συνομιλίας κάνει λόγο για την ομάδα που είχε αναλάβει να προετοιμάσει το Σχέδιο Β, το οποίο όπως διευκρινίζει δεν είχε στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην Δραχμή αλλά να λειτουργήσει ως ενδιάμεσος μηχανισμός μέχρι να βρεθεί λύση αν και στη συνέχεια της συνομιλίας επισημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για μετάβαση στη δραχμή.

Στα πλαίσια αυτής της προετοιμασίας ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρεται στην Γενική Γραμματεία Εσόδων που ελέγχεται από τη γνωστή μας κυρία Σαββαΐδου. Ο πρώην υπουργός εξήγησε στους συνομιλητές του το σχέδιο για την δημιουργία παράλληλου νομίσματος σε περίπτωση που οι τράπεζες έκλειναν προκειμένου να μην οδηγηθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώ. Το σχέδιο αυτό προέβλεπε την χρήση του συστήματος TAXIS για αυτόματη πίστωση των λογαριασμών των εταιριών ή την χρήση του για πληρωμές προς το δημόσιο. Αναφέρεται συγκεκριμένα σε παράδειγμα πίστωσης μιας φαρμακευτικής εταιρίας απευθείας μέσω του TAXIS προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα τροφοδότησης των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη το σχέδιο είχε προχωρήσει πολύ αλλά όταν έβαλε έναν έμπιστό του στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αυτός του εξήγησε ότι παρόλο που ο ίδιος ελέγχει το hardware το Software (το λογισμικό του TAXIS) είναι αποκλειστικά στην Γ.Γ. Εσόδων που ελέγχεται αποκλειστικά από την Τρόικα και οποιαδήποτε προσπάθεια προετοιμασίας ενός τέτοιου λογισμικού παράλληλου νομίσματος θα γινόταν αντιληπτό από τους πιστωτές μας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνει ένα αντίγραφο του συστήματος TAXIS προκειμένου να αρχίσει η προετοιμασία του ειδικού λογισμικού σε περίπτωση που ήταν αναγκαίο.

Ακούγεται λίγο διαφορετικό από αυτά που μεταδίδουν τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.