Παίρνει τη σκυτάλη η νέα γενιά του ΟΧΙ, υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Εκπέμπουμε ισχυρό μήνυμα για την ανάγκη να ανακάμψει σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ στις αντιμνημονιακές ρίζες του. Να διακόψει άμεσα τις διαπραγματεύσεις για νέο μνημόνιο».

Παράλληλα, από το βήμα της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο, με κεντρικό σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε», αναφέρθηκε στην ανάγκη εθνικοποίησης και κοινωνικοποίησης των τραπεζών, με σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Συνεχίζουμε».

Ο Π. Λαφαζάνης, ως επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι η Ελλάδα δεν τελεί υπό εκποίηση, ενώ τόνισε την ανάγκη μεγάλης αναδιανομής πλούτου.

Επιπλέον, υπογράμμισε την ανάγκη αποκατάστασης της δημοκρατικής νομιμότητας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης με τον έλεγχο του ιδιοκτησιακού τους καθεστώτος και το χτύπημα της διαπλοκής. 

Ακόμη, τόνισε την ανάγκη για βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, χωρίς την οποία η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. 

Δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε στις διαπραγματεύσεις το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, σημείωσε επίσης, επικαλούμενος και την παρουσία του Μανόλη Γλέζου στην εκδήλωση.

«Χρειάζεται επειγόντως νέα ελπίδα»

«Δεν είναι κοινωνία οι ολιγάρχες. Αυτή η κοινωνία χρειάζεται επειγόντως μία καινούργια ελπίδα από την οποία δεν περισσεύει κανένας, δήλωσε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, από το βήμα της εκδήλωσης.