Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 ετών από το Εφετείο, λόγω υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης  και από τον Φεβρουάριο του 2013 εξέτιε την ποινή του στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Εκμεταλλεύτηκε τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου και επικαλέστηκεπιστοποίηση, σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία μεγαλύτερη του 67%.

Σε δηλώσεις του, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι αδικήθηκε κατάφωρα, αλλά κατάφερε να μείνει ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο Παρασκευόπουλου και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαοσύνη.

«Με αδίκησαν όσο ελάχιστους ανθρώπους. Παρέμεινα στη φυλακή δύο χρόνια, πέντε μήνες και μία ημέρα, απολύτως άδικα. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή σήμερα, έξω, ελεύθερος χάρη στον ευεργετικό νόμο του κ. Παρασκευόπουλου. Διατηρώ την εμπιστοσύνη μου στην ελληνική Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική Δικαιοσύνη θα αποκαταστήσει την τιμή και υπόληψη του δημάρχου Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, που αποφάσισε την απελευθέρωση του, ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν έχει δικαίωμα εξόδου από την χώρα.